ТЕЛЕКОМ МАСТЕР ВО ЈУНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА

 

thumbnail 
Вториот Телеком Мастерс турнир кој е од серијата рангирни турнири во Јуниорска категорија U 18, се одрѓа во спортската сала на Основното училиште Јоаким Крчовски во Крива Паланка
На турнирот учествуваа околу 50 играчи во двете категори.
Турнирот се состоеше од квалификациски дел, каде што играчите се распоредени во групи, и систем на директни елиминации, каде што се квалификуваат двајцата првопласирани од секоја група. Во машка конкуренција во првиот дел од турнирот натпреварувачите беа распоредени во осум групи, додека во женска конкуренција имаше шест групи.
Во групната фаза на турнирот фаворитите ги освоија првите места во групите. Исто така и во нокаут системот најдобрите стигнаа до самиот крај, каде што играчите кои ја имаа фаворитската улого ги освоија првите места.
 Пласман
 Јуниори
  1. Дамјан Стојчев
  2. Даниел Атанасов
  3. Војдан Тодоров, Теодор Волкановски
  Јуниорки
  1. Ива Димитриевска
  2. Бојана Михајловска
  3. Ана Стојановска, Мила Штркова
Победниците на вториот Телеком Мастерс турнир исто така се и првопласирани на ранг листата во јуниорска конкуренција после два одиграни турнири од серијалот турнири кој го сочинуваат четири натпреварувања: Двата Мастерси, Државното првенство и ТОП 8 турнирот.
Пинг понгарскиот календар продолжува на 17 февруари во Свети Николе со Вториот Телеком Мастерс во сениорска конкуренција.
Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај