Костовски и Димитриевска победници на вториот мастерс У 21

31 Март 2019 Прилеп
Во спортската сала на СОУ Ѓорче Петров во Прилеп во организација на ППК Младост 96 под покровителство на ППФМ се одржа вториот Телеком Мастерс турнир за играчи до 21 година. На тунирот учествуваа повеќе од 50 играчи. Најуспешни во своите категории беа Петар Костовски и Ива Димитриевска.
 Турнирот покажа дека нашата држава располага со многу млади таленти кои доколу продолжат да тренираат, за што ППФМ најмногу инвестира во младите играчи, нашиот пинг понг има светла перспектива.
 Кај момчињата со својот квалитет се истакнуваат победникот Костовски, финалистот Александар Рикалоски, Дамјан Стојчев... Школите во Крива Паланка, Виница, Крушево, Штип ги имаат најперспективните играчи во категорија на играчи до 21 година.
 Кај момчињата во финалето се пласираа двајцата фаворите, првиот и вториот носител, Костовски и Рикалоски. Во многу неизвесен натпревар Костовски беше подобар со 4:3.
 Кај девојките повторно очекувано финале Ана Стојановска и Ива Димитриевска. Овој пат поуспешна беше Димитириевска која со 4:0 ја победи Стојановска.
 По подолга пауза втор турнир по ред учествува и Добринка Сотирова која е блиску до нејзината форма кога беше рамноправна со Димитриевска.
 Еден од најинтересните натпревари во конкуренција на сениорки У 21 беше меѓу финалистката Ана Стојановска и Сара Стојановска. После водството од 2:0 на Ана, Сара се врати во натпреварот и го израмни резултатот, но како да немаше доволно сили и концентрација за целосен пресврт.
 
Победници Сениори У 21
 1. Петар Костовски
 2. Александар Рикалоски
 3. Дамјан Стојчев,
    Антонио Пецов
 
Победници Сениорки У 21
  1. Ива Димитриевска
  2. Ана Стојановска
  3. Добринка Сотирова,
      Бојана Михајловска
пп21к
Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај