Благодарност за Хотел Урбаниста - Штип, еден од донаторите на ППФСМ

Хотелот Урбаниста од Штип е еден од донаторите кои активно ја помагаат Пинг понгарската федерација во нејзините намери за омасовување на пинг понгот како спорт и вклучување на младите генерации во овој спорт.
Благодарение на донацијата од Хотелот Урбаниста и нивната несебична помош, пинг понгарската федерација имаше можност да набави доволна количина на опрема, маси, рекети, топчиња... со еден збор кажано се што е потребно за да се овозможи да бидат опремени што поголем број на училишни секции, студенски домови, со што пинг понгарската федерација и Хотел Урбаниста како општествено одговорни субјекти заеднички овозможуваат што поголем број на ученици и студенти да се активно да се занимаваат со спорт и да практикуваат здрави навики.
Хотел Урбаниста, БЛАГОДАРИМЕ !!!
Hotel Urbanista Shtip