Пинг-Понг Федерација на Македонија
Пинг-Понг Федерација на Македонија

 Важни документи

 

dokument1

 

dokument2

Генерални Спонзори

 megaplast1

samsung1

mkolimpkomitet1

mladiisport1

telekom1

korabins1

jofateks1

perustija1

 

 

thumbnail 
Вториот Телеком Мастерс турнир кој е од серијата рангирни турнири во Јуниорска категорија U 18, се одрѓа во спортската сала на Основното училиште Јоаким Крчовски во Крива Паланка
На турнирот учествуваа околу 50 играчи во двете категори.
Турнирот се состоеше од квалификациски дел, каде што играчите се распоредени во групи, и систем на директни елиминации, каде што се квалификуваат двајцата првопласирани од секоја група. Во машка конкуренција во првиот дел од турнирот натпреварувачите беа распоредени во осум групи, додека во женска конкуренција имаше шест групи.
Во групната фаза на турнирот фаворитите ги освоија првите места во групите. Исто така и во нокаут системот најдобрите стигнаа до самиот крај, каде што играчите кои ја имаа фаворитската улого ги освоија првите места.
 Пласман
 Јуниори
  1. Дамјан Стојчев
  2. Даниел Атанасов
  3. Војдан Тодоров, Теодор Волкановски
  Јуниорки
  1. Ива Димитриевска
  2. Бојана Михајловска
  3. Ана Стојановска, Мила Штркова
Победниците на вториот Телеком Мастерс турнир исто така се и првопласирани на ранг листата во јуниорска конкуренција после два одиграни турнири од серијалот турнири кој го сочинуваат четири натпреварувања: Двата Мастерси, Државното првенство и ТОП 8 турнирот.
Пинг понгарскиот календар продолжува на 17 февруари во Свети Николе со Вториот Телеком Мастерс во сениорска конкуренција.

 На 10 Февруари во Крива Паланка ќе се одржи Вториот Телеком Мастерс турнир во јуниорска конкуренција за играчи до 18 години

p1

p2

 

 

Денес во основното училиште „Коле Канински“ во Битола во организација на Федерацијата за училишни спортови и во соработка со ППФМ, се одржа државното првенство во пинг-понг во конкуренција на основни училишта. На првенството учествуваа 34 момчиња и 19 девојчиња од основните училишта од цела Македонија.

Државното првенство помина во пријатна атмосфера, а најголем успех постигнаа играчите кои активно тренираат во некој од клубовите кои учествуваат во првенството во пинг-понг на нашата земја. Посебно интересни беа финалните натпевари во кои имаше неизвесна борба, пресврти и многу возбудливи поени.

Финале -мажи: Даниел Зхоу Главевски - Лука Стојчев 2-1
Финале - жени: Васе Богоевска - Сара Стојановска 2-1

Финален пласман (м):
1. Даниел Зхоу Главевски
2. Лука Стојчев
3. Кенан Асанов
3. Антонио Крстевски    

Финален пласман (ж):
1. Васе Богоевска
2. Сара Стојановска
3.Софија Хасану
3. Деспина Ристовска

 


На 16 Декември во Скопје во спортскиот центар Форца ќе се одржи третиот турнир во  пинг понг Самсунг 2018.

Турнирот од оваа година е од отворен карактер, и добива интернационален карактер.

Организатори на турнирот се ППФМ и пинг понгарскиот клуб Телеком НЕЦ од Скопје.

На турнирот можат да учествуваат сите играчи без разлика дали се професионални играчи или рекреативци.

Играчите во машка конкуренција ќе бидат поделени во четири категории:

    Апсолутна
    40+
    49+
    59+

Во женска конкуренција натпреварувачките ќе се натпреваруваат само во една, апсолутна категорија.

За победниците во сите категории од страна на организаторот и спонзорите обезбедени се парични и непарични награди.

Спонзорот Самсунг обезбеди најнови модели на Самсунг телефони за победниците на турнирот.

Page 1 of 2

Прва Лига за Сениори
 
првалига
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Супер Лига за Сениори
 
супли
Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај