Пинг-Понг Федерација на Македонија
Пинг-Понг Федерација на Македонија
Пинг-Понг Федерација на Македонија
Пинг-Понг Федерација на Македонија

 Важни документи

 

dokument1

 

dokument2

Генерални Спонзори

 MegaPlast

mkolimpkomitet1

mladiisport1

telekom1

korabins1

jofateks1

perustija1

 

ТЕЛЕКОМ МАСТЕР ВО ЈУНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА

 

thumbnail 
Вториот Телеком Мастерс турнир кој е од серијата рангирни турнири во Јуниорска категорија U 18, се одрѓа во спортската сала на Основното училиште Јоаким Крчовски во Крива Паланка
На турнирот учествуваа околу 50 играчи во двете категори.
Турнирот се состоеше од квалификациски дел, каде што играчите се распоредени во групи, и систем на директни елиминации, каде што се квалификуваат двајцата првопласирани од секоја група. Во машка конкуренција во првиот дел од турнирот натпреварувачите беа распоредени во осум групи, додека во женска конкуренција имаше шест групи.
Во групната фаза на турнирот фаворитите ги освоија првите места во групите. Исто така и во нокаут системот најдобрите стигнаа до самиот крај, каде што играчите кои ја имаа фаворитската улого ги освоија првите места.
 Пласман
 Јуниори
  1. Дамјан Стојчев
  2. Даниел Атанасов
  3. Војдан Тодоров, Теодор Волкановски
  Јуниорки
  1. Ива Димитриевска
  2. Бојана Михајловска
  3. Ана Стојановска, Мила Штркова
Победниците на вториот Телеком Мастерс турнир исто така се и првопласирани на ранг листата во јуниорска конкуренција после два одиграни турнири од серијалот турнири кој го сочинуваат четири натпреварувања: Двата Мастерси, Државното првенство и ТОП 8 турнирот.
Пинг понгарскиот календар продолжува на 17 февруари во Свети Николе со Вториот Телеком Мастерс во сениорска конкуренција.
Супер Лига за Сениори
 
супер лига
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Прва Лига за Сениори
 
Прва лига
 

 

 

 

 

 

.

 
 
 Пингиќ Турнири
 
Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај