Календар

       

 

КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРУВАЊА СЕЗОНА 2021/2022
2021
 СЕПТЕМВРИ  Сениори/сениорки  О-40   U 21    U 18     U 15 U 12
           26 Состанок со клубови     
ОКТОМВРИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 18 U 15 U 12
 2

Втори лиги I коло

 Прва лига сениорки I коло 

                                                       
 3 Супер лига, Прва лига I коло                                   
 9 Втори лиги II коло           
 10         Турнир Куманово   
 23 Втори лиги III коло, Прва лига сениорки II коло           
 24 Супер лига, Прва лига II и III коло            
 30 Втори лиги IV коло           
 31      

   ЈУНИОРСКА ЛИГА - КВАЛИФИКАЦИИ 

СТРУМИЦА  

             
             
НОЕМВРИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 18 U 15 U 12
 6    ТУРНИР КУМАНОВО         
 7      

ЈУНИОРСКА ЛИГА - ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ 

КРИВА ПАЛАНКА  

 13 Втори лиги V коло, Прва лига сениорки III коло          
 14 Супер лига, Прва лига IV и V коло           
 20 Втори лиги VI коло, Прва лига сениорки IV коло           
 21 Супер лига, Прва лига VI и VII коло           
 29       ТРЕНИНГ КАМП - СКОПЈЕ СЦ Јане Сандански   
 28

Телеком Матерс I 

ПРИЛЕП

         
ДЕКЕМВРИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 18 U 15 U 12
4, 5 Прва лига сениорки V коло, Втори лиги VII коло
Ветерански турнир         
12  Супер лига, Прва лига VIII и IX коло       Новогодишен турнир - Нови Сад   
             
             
             
             
             
             
             
2022 
ЈАНУАРИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
15-25.01  Зимски Преоден период             
 28-30.01 Евр. клупски купови Трофеј на Европа прво коло           
 29.01            
 30.01            
             
             
ФЕВРУАРИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
1-28.02.2022   Заостанати натпревари од лигите          
 05-06.02  Меморијален турнир Илија Карески-Прилеп          
12.02       Телеком Мастерс 1 - Берово    
 13.02      
    Телеком Мастерс 1 - Берово 
19.02             Телеком Мастерс 2 - Берово
20.02          Телеком Мастерс 1 - Берово  
25.02         Телеком Мастерс 2 - Крива Паланка  
26.02      

Телеком Мастерс 2

Крива Паланка

   
 27.02

 Телеком Мастерс 2

Берово

         
МАРТ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
04-05.03 Трофеј на Европа 2ро коло           
 05-06.03 05.03 Втори лиги 8мо коло     05.03 Телеком Мастерс 1 - Струмица   06.03 Државно Првенство-Струмица  
 12.03

Меморијален тунир Кире Велков

Струмица

         
 13.03

Супер лига и Прва лига 10 коло  Прва лига жени 6то коло Втори лиги 9то коло 

         
16.03-19.03       Камп Скопје    
 19.03            
 20.03      

 Државно првенство

Крива Паланка

 

Државно првенство 

Крива Паланка

26-27.03

Државно поединечно првенство

Берово

         
АПРИЛ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
 02.04 Прва лига жени 7мо коло Втори лиги 10то коло           
 03.04 Супер лига и Прва лига 11-12то коло           
8-10.04 Трофеј на Европа 1во коло Група Г          
09.04 Прва лига жени 8мо коло Втори лиги 11то коло          
 10.04  Супер лига и Прва лига 13-14то коло          
14-18.04          LINZ RAIFFEISEN YOUTH CHAMPIONSHIPS  
16-17.04 Прва лига жени 9то коло Втори лиги 12то коло Супер Лига и Прва лига 15-16то коло          
 25-26.04  Велигден          
МАЈ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
30.04-01.05  Втори лиги 13то коло          Топ 8 Прилеп
07.05  Прва лига жени10то коло Втори лиги 14то коло           
 08.05 Супер лига и Прва лига 17-18то коло           
 14.05         Топ 8 Крушево  
15.05 Топ 8 Штип          
21.05   1/2 финале плеј офф 1 натпревар        
22.05 1/2 финале плеј офф 2 натпр. Бараж за супер лига           
28.05            
29.05 1/2 финале плеј офф 3 натпревар      Топ 8 Крушево    
             
ЈУНИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
01-04.06         Камп -Берово-за млади  
04.06  Финале плеј офф 1 натпревар и Бараж за Прва лига           
05.06 Финале плеј офф 2 натпревар     Telekom Masters2-Berovo      
 11.06 Финале плеј офф 3 натпревар    Државно Првенство Крива Паланка      
12.06     Топ 8 Крива Паланка      
16-19.06           Europe U13 Challange  - Подгорица
18-21.06 Медитерански игри У15 шампионат - Римини, Италија           
22.06-26.06        Балканско првенство за млади     
             
             
ЈУЛИ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
 06-15.07       Европско првенство за млади У15 и У19 - Белград, Србија    
             
             
             
             
             
АВГУСТ Сениори/сениорки O 40 U 21 U 19 U 15 U 12
13-21.08 Европско инд.првенство-Минхен          
 30.08-05.09       ITTF WTT Youth Contender
Varaždin (CRO) 
   
 30.08-05.09         ITTF WTT Youth Contender
Otočec (SLO)
   
 31.08-04.09 Balkan senior table tennis championships 2022  sarajevo (bih)