Прва Лига – Сениори

ПРВА ЛИГА – СЕНИОРИ

 

                                                                        ТАБЕЛА  ПРВА  ЛИГА   
 Место  ЕКИПА  Вкупно   Победи   Порази   Добиени мечеви   Изгубени мечеви   Разлика   Бодови 
1  Мултитекс 12 11 1 44 19 25 23
2  Рисови 12 10 2 43 20 23 22
3  Кочани(-1) 11 8 4 35 27 8 18
4  Винспин  12 5 7 30 41 -11 17
5  Борец ТИМ 12 4 8 32 39 -7 16
6  Крушево 12 4 8 31 36 -5 16
7  Дебар Маало  12 0 12 15 48 -33 12
   Пошта 2               

Екипата на Пошта 2 е исклучена од првенството

       МУЛТИТЕКС ДИРЕКТНО СЕ ПЛАСИРА ВО СУПЕР ЛИГАТА

       РИСОВИ ЌЕ ИГРААТ БАРАЖ СО СЕДМО ПЛАСИРАНАТА ЕКИПА ОД СУПЕР ЛИГА ЗА ПЛАСМАН ВО СУПЕР ЛИГА (ЕДЕН НАТПРЕВАР)

 

 

 I КОЛО  Мултитекс -  Крушево   4   :   1  

 VIII КОЛО

 14 Март

 Крушево -  Мултитекс   3   :    4
 Кочани -  Винспин   4 :   1  Винспин -  Кочани   2   :   4  
 Дебар Маало  -  Пошта 2    :      -  Дебар Маало    :  
 Рисови -  Борец ТИМ   4 :   2  Борец ТИМ -  Рисови   2 :   4
 II КОЛО  Кочани -  Мултитекс   2 :   4

 IX КОЛО

 21 Март

 Мултитекс -  Кочани   4 :   1
 Винспин -  Крушево   4 :   3  Крушево -  Винспин   3 :   4
 Рисови -  Дебар Маало    4 :   2  Дебар Маало  -  Рисови   0 :   4
 Борец ТИМ -  Пошта 2    :       -  Борец ТИМ   :  
 III КОЛО  Кочани -  Крушево   4 :   0

 X КОЛО

 21 Март

 Крушево *** -  Кочани   4 :   0
 Винспин -  Мултитекс   1 :   4  Мултитекс -  Винспин   4 :   1
 Рисови -  Пошта 2    :      -  Рисови   :  
 Борец ТИМ -  Дебар Маало   4 :   2  Дебар Маало -  Борец ТИМ   1 :   4
 IV КОЛО   Мултитекс -  Дебар Маало   4 :   0 

 XI КОЛО

 28 Март

 Дебар Маало -  Мултитекс   1 :   4
 Крушево -  Пошта 2    :      -  Крушево   :  
 Кочани -  Рисови   4 :   1  Рисови -  Кочани   4 :   0
 Винспин -  Борец ТИМ   4 :   3  Борец ТИМ -  Винспин   4 :   3
 V КОЛО  Мултитекс - Пошта 2    :   

 XII КОЛО

 28 Март

  -  Мултитекс   :  
 Крушево -  Дебар Маало   4 :   1  Дебар Маало -  Крушево   1 :   4
 Кочани -  Борец ТИМ   4 :   2  Борец ТИМ -  Кочани   2 :   4
 Винспин -  Рисови   2 :   4  Рисови -  Винспин   4 :   0 
 VI КОЛО  Рисови -  Мултитекс   2 :   4

 XIII КОЛО

 4 Април

 Мултитекс -  Рисови   0 :   4
 Борец ТИМ -  Крушево   2 :   4  Крушево -  Борец ТИМ   1 :   4
 Дебар Маало -  Кочани   1 :   4  Кочани -  Дебар Маало   4 :   2
 Пошта 2 -  Винспин    :      Винспин -     :  
 VII КОЛО   Рисови -  Крушево   4  :   2

 XIV КОЛО

 4 Април 

 Крушево -  Рисови   2 :   4 
 Борец ТИМ -  Мултитекс   2 :   4  Мултитекс -  Борец ТИМ   4 :   1
 Дебар Маало -  Винспин   3 :   4  Винспин -  Дебар Маало   4 :   1
 Пошта 2 -  Кочани    :     Кочани -     :