Календар

Календар на натпреварувања
сезона 2018/2019

 
 
 

2018

Сениори/сениорки

Сениори/

сениорки П21

Јуниори/

јуниорки

Пионери/

пионерки

 

СЕПТЕМВРИ

   

01/02 септември

         

08/09 септември

         

15/16 септември

         

18-23 септември

Европско првенство - Аликанте, Шпанија

       

29 септември

1. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

30 септември

ДРЖАВЕН РЕФЕРЕНДУМ

 

ОКТОМВРИ

   

06 октомври

2. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

07 октомври

1. & 2. коло Супер Лига & Прва Лига
Скопје, сала "Форца"

       

13 октомври

         

14 октомври

3. & 4. коло Супер Лига & Прва Лига
Скопје, сала "Форца"

       

20 октомври

3. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

21 октомври

5. & 6. коло Супер Лига & Прва Лига
Прилеп, сала OУ "Добре Јованоски"

       

27 октомври

   

Екипно Државно Првенство
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

   

28 октомври

     

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир
Крива Паланка, сала ?

 

НОЕМВРИ

   

03 ноември

4. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

04 ноември

   

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

   

07-11 ноември

   

Hungary Junior & Cadet Open

 

10-11 ноември

Андро Куп, Ниш, Србија

 

Андро Куп, Ниш, Србија

 

10 ноември

Турнир - Куманово

       

11 ноември

5. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

17 ноември

6. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

18 ноември

     

Екипно Државно Првенство
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

 

24 ноември

7. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

25 ноември

7. коло Супер Лига & Прва Лига
Прилеп, сала OУ "Добре Јованоски"

       

8. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

ДЕКЕМВРИ

         

01 декември

9. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

02 декември

 

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

     

08 декември

Државен празник "Св. Климент Охридски"

 

09 декември

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир
Скопје, сала "Форца"

       

15-16 декември

Турнир - Samsung
Скопје, сала "Форца"

 

Новогодишен турнир - Нови Сад

 

22/23 декември

         

29/30 декември

         

2019

   

ЈАНУАРИ

   

05/06 јануари

         

12/13 јануари

         

19/20 јануари

         

26 јануари

10. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

27 јануари

8. & 9. коло Супер Лига & Прва Лига
Скопје, сала "Форца"

       

ФЕВРУАРИ

   

02 февруари

11. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

03 февруари

10. & 11. коло Супер Лига & Прва Лига
Скопје, сала "Форца"

       

09 февруари

12. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

10 февруари

   

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир 2
Битола, сала ОУ "Св. Климент Охридски"

   

16 февруари

13. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

17 февруари

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир 2
Штип, сала ?

       

23 февруари

14. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

24 февруари

12. & 13. коло Супер Лига & Прва Лига
Штип, сала ?

       

МАРТ

   

02-03 март

Поединечно Државно Првенство
Скопје, сала "Форца"

       

07-10 март

 

Европско Првенство - Гондомар, Португалија

     

09-10 март

Турнир - Александар Атанасовски-Мац
Скопје, сала "Форца"

   

Турнир - Александар Атанасовски-Мац
Скопје, сала "Форца"

 

16 март

15. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

17 март

14. коло Супер Лига & Прва Лига
Штип, сала ?

       

23 март

16. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

24 март

   

Поединечно Државно Првенство
Крива Паланка, ОУ "Илинден"

   

30 март

17. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

31 март

 

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир 2
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

     

АПРИЛ

   

06 април

Светски ден на пинг-понгот - Манифестација

 

06 април

18. коло Втора Лига Регион 1 & 2

       

07 април

PLAY-OFF Супер Лига - Полуфинале
1. натпревар

   

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС Бодовен турнир 2
Битола, сала ОУ "Св. Климент Охридски"

 

13/14 април

 

Поединечно Државно Првенство
Прилеп, сала СОУ "Ѓорче Петров"

     

20/21 април

PLAY-OFF Супер Лига - Полуфинале
2. натпревар

   

Поединечно Државно Првенство
Град ?, сала ?

 

21-28 април

Светско Првенство - Будимпешта, Унгарија

       

27/28 април

Државен празник - ВЕЛИГДЕН

 

МАЈ

   

01-05 мај

ITTF Challenger - Белград, Србија

       

04 мај

Турнир - Берово 2019

 

05 мај

     

ТОП 8 Турнир

 

11 мај

   

ТОП 8 Турнир

   

12 мај

PLAY-OFF Супер Лига - Полуфинале
3. натпревар
Квалификации за Супер Лига - еден натпревар
Прва Лига - Жени (Турнир секој со секој)
Крива Паланка/Штип, Сала ?

       

18 мај

 

ТОП 8 Турнир

     

19 мај

PLAY-OFF Супер Лига - Финале
1. натпревар
Квалификации за Прва Лига - прв степен - еден натпревар

       

25 мај

ТОП 12 Турнир

       

26 мај

PLAY-OFF Супер Лига - Финале
2. натпревар
Квалификации за Прва Лига - втор степен - еден натпревар

       

ЈУНИ

   

01/02 јуни

PLAY-OFF Супер Лига - Финале
3. натпревар

       

08/09 јуни

         

12-16 јуни

   

Балканско Првенство - Скопје, Македонија

 
           

22/23 јуни

         

29/30 јуни

         

ЈУЛИ

   
Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај