Известувања

Известувања за сезона 2019/20

СОСТАНОК СО КЛУБОВИ
На ден 10. Јуни 2020, среда ќе се одржи сотанок со клубовите преку Вибер.
Од 19 часот – Супер лига и Прва лига ( клубови за сезоната 2020/21)
Од 20 часот и 30 минути – Втора лига и Прва лига за сениорки.
Клубовите имаат обврска до среда до 18 часот да достават контакт телефон на лицето кое ќе го претставува клубот на состанокот.
На сите клубови на е-маил им е доставен ставот на ППФСМ околу завршувањето на сезоната 2019/20 и плановите за следната сезона 2020/21.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СОСТАНОК СО КЛУБОВИТЕ - Дополнително известување

Почитувани поради техничките можности на вибер, максимални 20 учесници во гласовен или видео групен разговор состанокот ќе се реализира во две групи, прва група екипите од супер и прва лига од 19:30 часот и втора група екипите од втора лига и првата лига за сениорки од 20:15 минути. Ви благодариме за разбирањето, се надеваме дека во иднина ќе можиме да ги одржуваме состаноците во нормална атмосфера, во живо со физичко присуство на претставниците од сите клубови.
Ги замолуваме претставниците на клубовите од вторите лиги и првата лига за сениорки да не се приклучуваат на првиот повик во 19:30 часот.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СОСТАНОК СО КЛУБОВИТЕ

На ден 27. Мај 2020 среда со почеток во 19:30 минути ППФСМ ќе одржи состанок со клубовите. Состанокот ќе биди реализиран преку платформата Вибер. Точки на дневен ред:
1. Завршување на сезоната 2019/20 во лига првенството
2. Разно
Состанокот е планирано да трае најмногу 45 минути
ППФСМ изготви две опции во зависност од тоа како ќе се развива ситуацијата во државата во однос на пандемијата со COVID 19.Ве молиме да ни испратите е маил за потврда за присуство на состанокот. Во е маилот да испратите телефонски број на кој имате регистрирано Вибер. Пожелно е на состанокот да учествува претседателот на клубот. Од секој клуб поради можностите е дозволено да учествува по еден претставник.
Телефонскиот број испратете го по пат на СМС порака на 076 24 37 37 или на е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УРЕДБА СО ЗАКОНСКА СИЛА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ВО СПОРТОТ ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Владата на Република Северна Македонија на седницата одржана на 04.04.2020 година донесе уредба за финансиска поддршка за спортисти, стручни лица од областа на спортот и спортската администрација за време на вонредна состојба.. Финансиската поддршка ќе ја реализира Агенцијата за млади и спорт, а комплетната уредба и сите потребни барања и изјави ги објавуваме во прилог:

УРЕДБА

УПАТСТВО

БАРАЊЕ

ИЗЈАВА

БАРАЊЕ И ИЗЈАВА ЗА ФИНАНСИСКА ПОМОШ 2020

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОДЛОЖЕНИ НА НЕОДРЕДЕНО ВРЕМЕ СИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ППФСМ !!!

ППФСМ поради ситуацијата со корона вирусот ги одложува сите натпреварувања на неодредено време. ППФСМ благовремено ќе ги извести клубовите за термините за одржување на сите натпреварувања

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛУБОВИТЕ ОД СУПЕР И ПРВА ЛИГА ЗА СЕНИОРИ

Третиот турнир, односно 11то и 12то коло од супер и прва лига ќе се одржат во редовниот термин на 15 март во СЦ Борис Трајковски, А1 арена(мала сала), со почеток во 10 часот, со сите мерки на претпазливост, без публика.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДРЖАВНИТЕ ПРВЕНСТВА У 18 И У 21

Во согласност со препораките на владата на РС Македонија, министерството за здравство и АМС сите натпревари во младинска категорија во организација на ППФСМ се одлагаат.

Ве известуваме дека Државното првенство за јуниори У 18 и Државното првенство категорија сениори У 21 се одложени. Одлуката е донесена во координација на одлуките на останатите национални федерации, кои исто така ги одложија сите натпревари во младинските категории. За датумите на одржување на одложените државни првенства дополнително ќе ве известиме, датумите во календарот за нтпреварувањата во младинските категории поради ситуацијата за превенција против ширење на корона вирусот ќе претрпат измени.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ЗА КАДЕТИ У 15

Државното првенство за кадети У15 е одложено. Терминот за одржување на првенството ќе биде на 4ти или 5ти април

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРИ, КАТЕГОРИЈА У 18

Државното првенство за јуниори ќе се одржи во Прилеп на 14 Март во сабота во Спортската сала на ООУ„Добре Јованоски‘‘ со почеток од 10 часот 

DOWNLOAD: ПРОПОЗИЦИИ за државно првенство за Јуниори У 18

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИ КАДЕТИ У 12

Во врска со препораките од владата за превентивни мерки против ширењето на корона вирусот, сите спортски натпревари да се одржуваат пред празни трибини се одложува одржувањето на Државното Првенство за млади кадети У12 кое требаше да се одржи во Крива Паланка на 29 Февруари, поради тоа што се работи за деца кои се најподложни за вируси,како и немање трибина во салата во Кр.Паланка,а каде би седеле сите претставници на екипите.
Пинг понгарската федерација во координација со ППК Крива Паланка дополнително ќе ве извести за терминот на одржување на државното првенство за млади кадети.
Натпреварите од првиот турнир, односно осмото коло од Супер и Прва лига ќе се одиграат во редовниот термин недела 1 Март во 11 часот во А1 Арена СЦ Борис Трајковски мала сала со строго контролиран влез за лица кои не се дел од екипите кои се натпреваруваат.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА  КАДЕТИ, КАТЕГОРИЈА У 15

Државното првенство за  кадети ќе се одржи во Прилеп на 7 Март во сабота во Спортската сала на ООУ„Добре Јованоски‘‘ со почеток од 10 часот 

DOWNLOAD: ПРОПОЗИЦИИ за државно првенство за кадети У 15

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОЧЕТОК НА ПРОЛЕТНИОТ ДЕЛ ОД ПРВЕНСТВОТО ВО СУПЕР И ПРВА ЛИГА

Осмото коло од супер и прва лига во пинг понг во машка конкуренција ќе се одигра на 1 Март (недела) во А1 Арена СЦ Борис Трајковски Мала сала со почеток во 11 часот

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИ КАДЕТИ, КАТЕГОРИЈА У 12

Државното првенство за млади кадети ќе се одржи во Крива Паланка на 29 Февруари во сабота во Спортската сала на ООУ„Јоаким Крчовски‘‘ ДТВ Партизансо почеток од 10 часот и 30 минути.

DOWNLOAD: ПРОПОЗИЦИИ за државно првенство за млади кадети У 12

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС 2 ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ ЗА СЕНИОРИ

Вториот телеком мастерс за сениори ќе се одржи во недела на 23.02.2020 година во Крива Паланка, во Спортската сала на ООУ„Јоаким Крчовски‘‘ ДТВ Партизан со почеток во 10 часот.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС 2 ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ КАТЕГОРИИ У 18 И У 21

Вторите телеком мастерс турнири за јуниори и сениори помлади од 21 година ќе се одржат на 15 и 16 Февруари 2020 година во Прилеп во салата на СОУ Ѓорче Петров со почеток во 10 часот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

БАЛКАНСКА ЛИГА ЗА МЛАДИ ИГРАЧИ, СКОПЈЕ 8 И 9 ФЕВРУАРИ СЦ БОРИС ТРАЈКОВСКИ А1 АРЕНА

Членови на јуниорската наи кадетската репрезентација за Балканска лига
Јуниори
Даниел Зхоу Главевски
Теодор Волканоски
Јуниорки
Бојана Михајловска
Ана Стојановска
Кадети
Борис Секулов
Лука Стојчев
Кадетки
Сара С.Стојановска
Васе Богоевска

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС 2 ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ КАТЕГОРИИ У 12

Почетокот на турнирот во конкуренција за млади кадети е поместен за еден час. Почетокот на турнирот е во 11 часот. на 1 Февруари 2020 година во Берово.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ТЕЛЕКОМ МАСТЕРС 2 ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ КАТЕГОРИИ У 12 И У 15
Вторите телеком мастерс турнири за млади катети и кадети ќе се одржат на 1 и 2 Февруари 2020 година во Берово во салата Македонски Бранители со почеток во 10 часот.
На сите клубови на официјалните е маил адреси им се доставени пропозиции за турнирите и апликација за пријавување на играчи.
Пропозициите за слободно симнување поставени се и во фејсбук групата Table Tennis Macedonia™. Истите се наоѓаат во менито ДАТОТЕКИ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ППФСМ
Собранието на ППФСМ ќе се одржи во Кавадарци на ден 26.01.2019 г.во ресторан Моклиште Кавадарци,со почеток од 11.00 ч.
Пожелно е на собранието да присуствуваат и претседателите на комисиите на ППФСМ.
Клубовите кои се членки на ППФСМ имаат обврска да присуствуваат на состанокот со еден претставник (поради ограничениот простор), по можност претседателот на клубот. Доколку претседателот на клубот не е во можност да присуствува пожелно е писмено да ополномошти друг претставник (член на матичниот клуб) да го претставува клубот на состанокот на клубови.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА КЛУБОВИТЕ КОИ ДОБИЈА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА
Рокот за потврдување на организацијата завршува на 20 Јануари во 16 часот.
Клубовите кои нема да ја потврдат организација, ќе го изгубат правото да организираат државно првенство. Организацијата на соодветното државно првенство ќе му биде доделена на друг клуб или државното првенство ќе го организира ППФМ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СОСТАНОК НА ППФМ СО КЛУБОВИТЕ
 На 26 Јануари 2020 година ќе се одржи состанок на ППФМ со клубовите. Состанокот ќе се одржи во Кавадарци, за локацијата и времето на одржување на состанокот ППФМ дополнително ќе ги информира клубовите.
 Клубовите кои се членки на ППФМ имаат обврска да присуствуваат на состанокот со еден претставник, по можност претседателот на клубот. Доколку претседателот на клубот не е во можност да присуствува пожелно е писмено да ополномошти друг претставник (член на матичниот клуб) да го претставува клубот на состанокот на клубови.
Клубовите имаат можност до 20 Јануари да предлагаат точки на дневен ред, и теми за кои што би се разговарало на состанокот на ППФМ со клубовите.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
КАМП ЗА А-РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ВО СКОПЈЕ
Во периодот од 15 до 19 Јануари во Скопје ќе се одржи камп за репрезентативците.
Кампот ќе го водат тренери од СТК Банат
 • Илија Мајсторовиќ
 • Марко Поповиќ
 • Драган Клаиќ
Од македонските тренери ќе биде ангажиран Зоран Јованоски од ППК Младост
На кампот ќе учествуваат следните играчи
Машки
 1. Александар Јакимовски (178) ППК Крива Паланка
 2. Тиловски Ненад (129) ППК Телеком НЕЦ 2
 3. Лука Стојчев (73) ППК Шампион ФА
 4. Борис Секулов (130) ППК Астраион Мегаспин
 5. Борјан Цветковски (247) ППК Топспин Плус
 6. Teодор Волкановски (188) ППК Крушево
 7. Леонид Гошев (158) ППК Винспин
 8. Антонио Крстевски (177) ППК Крива Паланка
Даниел Зхоу Главевски не е во можност да учествува бидејќи ќе биде во Кина, се враќа на 19 Јануари 2020
Женски
      1. Фани Јованоска (193) ППК Крушево
      2. Сара А.Стојановска (182) ППК Крива Паланка
      3. Сара С.Стојановска (183) ППК Крива Паланка
      4. Васе Богоеска (192) ППК Крушево
      5. Изабела Ковачовска (140) ППК Берово
      6. Бојана Михајловска (220) ППК Рисови
      7. Ана Стојановска (181) ППК Крива Паланка
      8. Мила Штркова (75) ППК Шампион ФА 
      9. Ива Димитриевска (219) ППК Рисови
За сите играчи надвор од Скопје обезбеден е престој и појадок во Хотел Портал. За сите играчи обезбедени се ручек и вечера во Стадија, градски стадион.
За играчите обезбеден е превоз од хотел Портал до салата каде што ќе се одржуваат тренинзите (сала на Телеком НЕЦ, првично резервирана)
Клубовите чии што играчи се избрани да учествуваат на кампот имаат обврска да го потврдат учеството на играчите до 10 Јануари 2020 година.
Првиот тренинг е попладне на 15 Јануари, додека последниот ќе се одржи на 19 Јануари претпладне.
За сите останати информација околу кампот ППФМ ќе ги извести клубовите дополнително штом ќе се прецизираат сите детали околу одржувањето на кампот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИЗБРАНИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАСТЕРС 2 ТУРНИРИТЕ И ДРЖАВНИТЕ ПРВЕНСТВА

Врз база на испратените барања за доделување на организација на мастерс 2 турнирите и државните првенства, организацијата на спомнатите натпреварувања е доделана на следните клубови:
Телеком мастерс 2 турнири
ТМ 2 У 12 ТМ 2 У 15
         Берово
ТМ 2 У 18 ТМ 2 У 21
       Младост 96
         ТМ 2 СЕН
Крива Паланка 2007
                                                                                                                                     
 Државни првенства
    ДП У 12   ДП У 15    ДП У 18    ДП У 21 ДП У СЕН
Крива Паланка Куманово Младост 96 Шампион ФА   ППФМ
Клубовите кои имаат добиено организација на мастерс турнири имаат обврска до 10 јануари да ја потврдат организацијата, додека за организаторите на државните првенства тој рок е 20 јануари.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА ВАУЧЕР ОД АМС

Сите клубови кои се заинтересирани да конкурираат за ваучер од АМС имаат обврска до 15 јануари да достават пополнети обрасци во електронска форма и во печатена верзија. Обрасците во печатена верзија клубовите треба да ја достават во канцеларијата на ППФМ од 13 до 15 јануари во периодот од 11 до 13 часот. После овие рокови нема да се примаат документи поради запазување на роковите. Потребната документација и обрасците за ваучерите се доставени до сите клубови на е-маил.

Обрасците да се испратат на е маил
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОНУДА ЗА ТЕХНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА МАСТЕРС ТУРНИРИ И ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

 ППФСМ доставува понуда до клубовите за организација на следните натпреварувања

 1. Телеком Мастерс 2 за млади кадети категорија У 12 на 1 февруари, и Телеком Мастерс 2 за кадети категорија У 15 на 2 февруари
 2. Телеком Мастерс 2 за јуниори категорија У 18 на 15 февруари, и Телеком Мастерс 2 за сениори категорија У 21 на 16 февруари
 3. Телеком Мастерс 2 за сениори на 23 февруари
 4. Државно првенство- поединечно, за млади кадети категорија У 12 на 29 февруари
 5. Државно првенство- поединечно, за кадети категорија У 15 на 7 Март
 6. Државно првенство- поединечно, за јуниори категорија У 18 на 14 Март
 7. Државно првенство- поединечно, за сениори категорија У 21 на 21 Март

Клубовите своите пријави да ги достават на е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Рок за доставување на пријавите 31. Декември 2019 година

Клубовите кои ќе добијат организација ќе добијат договор за организација на натпреварувањето за кое аплицирале. Договорот треба да го достават до ППФМ на состанокот со клубови, потпишан од претседателот на клубот и со печат од клубот.

Еден клуб можи да конкурира за организација на најмногу 3 натпреварувања.

Еден клуб можи да добие најмногу 2 натпреварувања (мастерсите У12 и У15, како и мастерсите У18 и У 21 организациски се сметаат како едно натпреварување, ППФСМ финансиски ќе ги поддржи организаторите како организација на два турнири, односно ППФСМ ќе ги поддржи клубовите по одржан турнир по категорија).

Доколку повеќе клубови се пријават за едно исто натпреварување ППФСМ во договор со сите нив натпреварувањето ќе му го додели на еден од пријавените клубови.

Доколку нема доволно пријавени клубови за организација на натпреварувањето ППФСМ на клубовите кои се пријавиле на понудата ќе им ја додели организацијата на сите натрпеварувања .

За подетални  информации околу понудата за организација на мастерсите и државните првенства обратете се на телефон: 070 952 149

ОБВРСКИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАСТЕРС ТУРНИРИ И ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

 1. Салата во која ќе се одржи натпреварувањето во месеците февруари и март треба да биде затоплена
 2. Сите поставени маси треба да бидат ITTF одобрени. Организаторот за мастерсите треба да постави: за мастерс турнирите У 12 – 4 до 6 маси, за У 15 до У 21 – 6 до 8 маси. За сениори 8 маси. За државните првенства за сите натпреварувања освен за У12 каде што организаторот треба да постави 6 маси, за сите останати државни првенства минималниот број на маси е 8.
 3. За сите натпреварувања организаторот има обврска да обезбеди судии и топчиња(ITTF 40+ со ***)
 4. Водењето на сите натпреварувања ќе биде компјутерски, секој од организаторите ќе добие наменски софтвер во ексел апликација. Организаторото има обврска ексел апликацијата да ја испрати до ППФМ најкасно 2 часа по завршувањето на натпреварувањето. 24 часа по завршувањто на натпреварувањето организаторот треба да достави извештај до ППФМ за натпреварувањето.
 5. За секој мастерс ППФСМ на организаторот му исплаќа надомест од 5000 денари, додека за државните првенства, средствата собрани од надоместот за учество остануваат за организаторот.
 6. Пропозициите за секое од натпреварувањата се објавуваат 15 дена пред одржувањето, рокот за пријавување трае 8 календарски денови. Периодот на откажување е два дена. 11 дена после објавувањето се врши ждребката за натпреварувањето.
 7. Организаторот има обврска после добивањето на ждрепката да изготви сатница за одигрување на натпреварувањата.
 8. ППФМ на организаторите доколку побараат ќе им помогне со технички средства за одржување на турнирот.
 9. ППФСМ на секое натпреварување ќе испрати свој контролор, организаторот иа обврска на контролорот да му ги приложи сите информации кои ќе ги побара.
 10. Организаторот кој ќе добие организација и истата подоцна ќе ја откажи го губи првото на организација на било кое натпреварување до крајот на тековната сезона и има обврска да исплати оштета на ППФСМ во висина од 3000 денари за мастерс турнир и 5000 денари за државно првенство, во рок од 5 работни денови после откажувањето на организацијата. Во спротивно клубот ќе биде исклучен од органнизација на натпреварувања во период од една година.

Преоден рок

Временскиот термин за преодниот рок за играчи ќе биде од 15 Декември 2019 година до 15 Јануари 2020 година.

Преодниот рок е поделен на два дела, во периодот од 15 до 31 Декември е предвиден за трансфер на играчи (премин од еден во друг клуб), додека во периодот од 1 до 15 Јануари е предвиден за регистрација на нови играчи (играчи кои не биле претходно регистрирани)

Клубовите за време на целиот преоден рок имаат можност да пријават странски играч со задолжително доставување на сертификат во електронска форма. Сертификатот (во хард принт верзија) за странски играчи клубовите имаат обврска да го достават до ППФМ до почетокот на пролетниот дел од првенството.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Известување од натпреварувачка комисија

Ве информираме дека последен рок за доигрување на сите заостанати натпревари од есенскиот дел на сезоната 2019/20 е 15 декември 2019 година.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-мо Државно првенство во јуниорска конкуренција У18

Државното првенство за кадети ќе се одржи во Штип, недела 1 Декември со почеток во 10 часот во саалата на СОУ Димитар Мирасчиев

Натпреварите почнуваат во 10 часот

Листа на играчи, репрезентативци кои ќе ја претставуваат Македонија во Приштина, Косово

Балканска лига 23, 24 Ноември

Кадетки:

Фани Јованоска, Сара С.Стојановска

Кадети:

Лука Стојчев,Александар Јакимовски

Јуниорки:

Бојана Михајловска, Ана Стојановска

Јуниори:

Теодор Волканоски, Даниел Зхоу Главевски

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за Сениори 

Првиот Телеком Мастерс турнир ќе се одржи во Крива Паланка на 17 Ноември 2019 година со почеток во 10 часот во салата БРАНИТЕЛИ

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-мо Државно првенство во кадетска конкуренција У15

Државното првенство за кадети ќе се одржи во Куманово, сабота 16 Ноември со почеток во 10 часот во саалата на СОУ Гимназија Гоце Делчев

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за Сениори У21

Првиот телеком мастерс за кадети во сениорска конкуренција У21 ќе се одржи во недела на 3 Ноември, Крива Паланка ДТВ Партизан ООУ Јоаким Крчовски

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Телеком мастерс турнир за Јуниори У18

Првиот телеком мастерс за кадети во јуниорска конкуренција У18 ќе се одржи во сабота на 2 Ноември, Крива Паланка ДТВ Партизан ООУ Јоаким Крчовски

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Четврт турнир супер и прва лига

Супер и Прва лига, недела 27 Октомври, Прилеп СОУ Ѓорче Петров

Натпреварите од Прва лига почнуваат во 10 часот, додека суперлигашките натпревари почнуваат во 14 часот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за кадети У15

Првиот телеком мастерс за кадети во кадетска конкуренција У15 ќе се одржи во сабота на 26 Октомври, Прилеп СОУ Ѓорче Петров

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Трет турнир супер и прва лига

Супер и Прва лига, недела 20 Октомври

Натпреварите од Супер лига почнуваат во 10 часот, додека прволигашките натпревари почнуваат во 14 часот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мастерс турнири

Сите мастерс турнири припаѓаат за рангирањето за календарската 2020 година.
Пријавувањето за мастерс турнирите се врши исклучиво преку формата за апликација (ексел документ) во предвидениот рок наведен во пропозициите.
Играч кој ќе биде пријавен, во случај неоправдано да не настапи на турнирот ќе биде казнет со 300 денари парична казна, или со забрана за учество на натпреварите организирани од ППФСМ се додека не ја подмири казната.
Пропозициите ќе се објавуваат најмалку 14 дена пред одржувањето на секое натпреварување. Рокот на пријавување започнува од денот на објавување на пропозициите, и ќе трае најмалу 7 дена.
Пријавување после рокот за пријавување наведен во пропозициите нема да се прифаќаат.
 Апликацијата за регистрирани играчи се пополнува на тој начин што внесувате само ИД број на играчот, останатите податоци автоматски излегуваат во табелата.
Пријавата треба да биде испратена на е маил до натпреварувачката комисија и тех.секретар. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
За сите нејаснотии при пријавувањето обратете се на тел. 070 952 149

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Собрание на клубови

Состанокот на клубови ќе се одржи на 14(сабота) Септември 2019 година, во Штип, со почеток во 11 часот во хотел Урбаниста и ќе го има следниот дневен ред
1. Измена на статус поради промена на името на федерацијата
2. Ждреб за лигите
3. Усвојување на календарот на натпревари
4. Предлог за членови на комисии и нивно усвојување
5. Разно
 
Доколку клубовите сметаат дека со овој дневен ред не се опфатени во целост сите случувања во ППФМ, на денот на одржување на состанокот можат да предлагаат точки на дневен ред.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Распоред на екипите од Втора лига по региони

За првенството 2019/20 вкупно 18 екипи се пријавиле за учество втора лига

ППФМ заедно со препораките од повеќе клубови изврши поделба на екипите во три региони

Регион 1

1.Студент, 2.Студент 2,3.Рисови, 4.Шуто Оризари, 5.Топспин Плус, 6.Куманово

Регион 2

1.Крива Паланка, 2.Берово, 3.Винспин, 4.Хепи, 5.Кратово, 6.Саса

Регион 3

1.Евро Спин, 2.Крушево, 3.Градба Промет, 4.Патриоти, 5.Астраион, 6.Струмица

Ова би била конечната верзија на изгледот на втората лига, доколку сите екипи го потврдат своето учество.

ППФМ за Регон 2, и Регион 3, ја разгледува можноста за одредување на неколку термини за одигрување на натпреварите. Поради географската оддалеченесто на местата од каде што доаѓаат клубовите, да се овозможи клубовите да одиграат по 2 натпревари во ист термин (ден).

Додека за Регион 1, натпреварувањата би се организирале на класичен лига систем, единствено ова правило не би важело за Куманово.

Ги молиме сите клубови од втора лига да се изјаснат за изгледот на втората лига и распределбата на клубовите во 3 региони, и да достават информација дали ќе учествуваат во лига натпреварите.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Информации за почетокот на напреварувачката сезона 2019/20

Првенството во лигите неофицијално ќе започни на 21/22 Септември. Во процес на изработка е календарот за полусезоната 2019/20.

Ги потсетуваме клубовите да ги исполнат обврските кон ППФМ, како би се овозможил оптимален почеток на сезоната.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Информации за напреварувачката сезона 2019/20

Сите клубови кои се заинтересирани да организираат Мастерс турнири и натпревари од турнирскиот дел да се пријават до 31 Август.

Надоместот за организирање на Мастерс турнир кој го исплаќа ППФМ на клубот организатор изнесува 5000 денари, додека за организирање на натпревари од турнирскиот дел на супер и прва лига изнесува 6000 денари.

Доколку еден клуб организара три последоватетлни турнири (календарски) ППФМ ќе му помогни за покривањето на трошоците за транспорт на опремата во висина од 3000 денари.

Клубовите кои ќе се јават како организатори на турнири имаат обврска да ја известат ППФМ во која сала би го организирале соодветното натпреварување.

Во првата полусезона ќе се одржат екипните државни првенства за кадети и јуниори , како и мастерс рангирните турнири во категорија до 12, 15, 18, 21 година, и сениорска конкуренција. У12 турнирот ќе се одржи во истиот термин со У21 турнирот.

Сите клубови кои организираат сопствени турнири да достават до ППФМ датум и место на одржување на турнирите за да се внесат во календандарот на ППФМ.

Клубовите кои во својот состав имаат играчи до 21 година до 31 Август да достават скен или фотографија за играчите од извод од матична книга на родените, лична карта или пасош.

Лекарските прегледи да бидат изврешени од страна на специјалист по спортска медицина, односно од специјалист по интерна медицина во општините каде што нема амбуланта за спортска медицина.

ППФМ односно здравствената комисија нема да прифати извештај за групен лекарски преглед, односно секој играч до ППФМ ќе треба да достави извештај од специјалист за извршен лекарски преглед.

Секој клуб за играчите треба да испрати скен или фотографија од лекарското уверение на е маил, додека печатената верзија треба да се достави до архивата на ППФМ.

Собранието на клубови ќе се одржи на 14 или 15 Септември, за местото и времето на одржување ППФМ дополнително ќе ги извести клубовите.

На собранието на клубови ќе биде усвоен календарот, ќе биде извршен ждреб на екипите од сите лигашки натпреварувања и ќе бидат изгласани и комисиите при ППФМ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Податоци за адресар на клубови за сезона 2019/20

Клубовите: Вардар, Младост, Младост 96, Шампион Фа, УГД, Работнички, Струга, Телеком НЕЦ 2, Струмица и Винспин, да достават податоци за лице за контакт, телефонски број и е маил адреса.
ППК Патиоти од Велес да достават е маил адреса.
Доколку клубовите не ги достават овие податоци до 21 Август, како податоци за овие клубови ќе се користат податоците од адресарот на клубови од минатата сезона.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Котизација за сезона 2019/20

Клубовите кои ќе учествуваат во лига натпреварите имаат обврска до 31.Август 2019 година да уплатат котизација на сметката на ППФМ
Висината на котизација изнесува:
СУПЕР ЛИГА 5000 денари
ПРВА ЛИГА 3000 денари
ВТОРА ЛИГА 1500 денари
Клубовите кои нема да уплатат котизација го губат правото на учество во лига натпреварите.
Клубовите кои ќе уплатат котизација да испратат документ ( на е-маил) како доказ за уплатата.
ППФМ ги известува најдобрите клубови дека финансиските обврски што ги има кон клубовите ќе бидат исплатени најкасно до 31 Август.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Балканско првенство Подгорица Црна Гора 

Состав на пинг понгарската репрезентација која ќе не претставува на Балканското првенство во Црна Гора од 31 Јули до 4 Август:

Во машка конкуренција

Кристијан Станојковски

Петар Костовски

Кристијан Томоски

Во женска конкуренција

Добринка Сотирова

Ана Стојановска

Бојана Михајловска

Подготовките на репрезентативците кои ќе учествуваат на Балканското првенство во Црна Гора ќе започнат на 26 Јули.

Репрезентативците имаат обврска да бидат присутни на 26 Јули во 18 часот во салата на Телеком Нец во Маџари.

Поаѓањето за Подгорица е на 30 Јули.

Контакт: Владимир Закиќ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Предлог за календар и натпреварувања за сезоната 2019/20 

За натпреварувачката сезона 2019/20 се воведуваат натпреварувања за играчи до 12 години. Ветераните исто така добиваат свои натпреварувања.

Исто така за супер и прва лига предвидено е да започнат веднаш после челенџот на почетокот на октомври и есенскиот дел да заврши во рок од четири последователни викенди.

Исто така оваа сезона календарот за натпревари ќе се изработи прво за есенскиот дел, после завршувањето на есенскиот дел ќе се изработи и календарот за пролетниот дел.

Сите клубови кои планираат да се пријават за организација на сопствени турнири имаат обврска до 15 септември да ги достават до ППФМ термините за одржување на турнирите.

ППФМ ќе ги разгледа сите препораки околу календарот од страна на клубовите и поединци.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Постапка за предлог на кандидати за членови за комисии при ППФМ

Покрај постојните комисии при ППФМ, ќе се формираат уште две нови комисии, комисија за односи со медиуми и комисија за техничка поддршка.
Бидејќи во првиот повик за предлог на кандидати за членови за комисиите при ППФМ не беа предложени доволне број на кандидати ППФМ повторно ги повикува сите оние кои се заинтересирани да се пријават на повикот на ППФМ.
Предложените кандидати кои ќе бидат избрани за членови ќе бидат активно вклучени во комисиите во кои се избрани.
Рокот за пријавување е до среда 10 Јули 2019 година.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пријавување на играчи

Во рокот од 1 Јули до 31 Јули сите клубови имаат обврска да ги пријават играчите . Пријавите да се испратат со уредно пополнета апликација (ексел документ) која можите да ја преземете на следниот ЛИНК (Апликација за пријавување на Играчи)

Пријавите да се достават на е-маил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИД картички

Во натпреварувачката сезона 2019/20 ППФМ за секој играч, член на клуб ќе изработи ИД картичка. За таа цел клубовите имаат обврска да достават фотографии од играчите на е-маил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. во периодот од 1ви до 15ти Август.

Исто така и играчите кои не се членови на клуб, кои се заинтересирани да учествуваат на рангирните турнири и Државните првенства ја имаат истата обврска да достават фотографија.

За странските играчи исто така ќе биде изработена ИД картичка, која ќе биде различна од онаа на играчите со Македонско државјанство.

Без ИД картичка играчите немаат право на настап на натпреварите организирани од ППФМ

 

 

Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај